Search:

joi, 18 iunie 2009

Justitia este oarba

Se intampla adesea sa constat, in urma vizionarii a diferite emisiuni de televiziune, ca noi avem un presedinte activ. El este ochiul filozofic, critic si benevol a tot ceea ce se intampla pe scena politica a tarii. Este harazit de Dumnezeu pe aceste meleaguri sa emita cu o frecventa foarte ridicata concluzii indubitabile asupra activitatii cu caracter ilicit a unora sau altora dintre oamenii de afaceri autohtoni, mogulilor de presa sau altor indivizi care aduc intr-un anume fel atingere intereselor poporului. Si cine ar putea sa fie o pavaza mai putenica, un zid de neclintit in fata acestor tradatori de neam si de patrie daca nu chiar marele conducator, caci datorita domniei sale putem dormi la fel de linistiti ca atunci cand FNI veghea pentru noi.
La fel de incoruptibil ca J.J.Rousseau si cu un mare apetit de harta cu jivinele ce ne jecmanesc tara de banii publici a decis sa scoata la iveala detalii din noul dosar instrumentat de DNA omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, acest tunar al mediului economic, mereu in umbra si posesor al unor lacate fermecate pe care justitia inca nu a reusit sa le sparga. Discutia s-a purtat asupra unei afaceri intre Petrom si PSV Company(fosta Petromservice) si castigul s-a definit printr-un retur de TVA de la stat in valoare de numai 60 de milioane de Euro. Concluzia a fost una: "Ca-i ilegala, e dovedita", doar ca la auzul acestei replici nu am avut loc in constiinta mea acea refulare de ura pentru un furt imens executat de catre un asa zis recidivist ci mi-au venit in minte cuvintele profesorului Antonie Iorgovan, un mare jurist, unul dintre cei care au colaborat la elaborarea actualei Constitutii a Romaniei, la adresa lui Traian Basescu: "Presedintele tarii are un respect pentru Constitutie precum are sarpele pentru broscuta", si am sa adaug eu la domeniile de respect chiar si celelalte legi, ca sa fim cat mai exacti.
In 2007, atunci cand era un delir politic legat de suspendarea Presedintelui, domnul Basescu a tinut sa ne dea dovada unor temeinice cunostinte de drept, dezbatand cu dezinvoltura articolele din Constitutie care se presupune ca ar fi fost incalcate de domnia sa in exercitiul functiunii. Se pare ca a uitat acum cu totul orice principiu de drept, iar unul dintre acestea este separatia puterilor. In orice stat de drept puterea se imparte in Legislativa, Executiva si Judecatoreasca. Nu se admit sub nicio forma imixtiuni ale oricareia dintre ele in domeniul de aplicare al celeilalte. Ei bine, un alt principiu consacrat de Codul Penal roman este acela al prezumtiei de nevinovatie, iar in conformitate cu acesta nicio persoana nu este vinovata de o infractiune pana la pronuntarea unei decizii definitive si irevocabile a instantelor de judecata. Se face ca in situatia prezentata mai sus presedintele a luat in derizoriu justitia si a calcat cuvintele sacre din momentul investirii sale atunci cand a spus "...Jur sa respect legile tarii...". In cadrul unui razpuns oficial dat de DNA la cererea unor jurnalisti cu privire la detaliile expuse de Presedinte se sustinea ca informatiile solicitate sunt exceptate de la accesul liber al cetatenilor, logic, pentru ca dosarul se afla in faza de urmarire penala si divulgarea oricarei informatii poate periclita bunul mers al anchetei. Totusi se pare ca undeva a avut loc o scurgere de informatii, in profitul unei anumite persoane, ceea ce denota nu numai incalcarea unor legi de catre acea persoana, ci si ilicitul prezent in sanul Justitiei. Este clar pentru toata lumea acum ca nimeni nu respecta nimic, toate activitatile se desfasoara dupa bagheta dirijorului politic, procurorii sunt instrumentele de buzunar ale unor corupti iar anchetele sunt comandate politic in scopul denigrarii, cu precadere in campaniile electorale.
Va amintiti in ce perioada a fost arestat Becali,...exact in aceeasi perioada in care fiica inaltului demnitar era suspectata de niste afaceri putin ilegale, niste venituri putin cam mari, pe care tinea dumneaei sa le explice prin tranzactii anterioare. A fost nevoie doar de un semn, de un personaj oportun pentru a deturna atentia opiniei publice catre altceva ce se anunta mai interesant, de o directiva de sus pentru partidul de la purtator sa nu comenteze nimic asupra noii arestari si povestea era ca si incheiata. Concluzia locala: Sa moara mogulii de presa, Vivat mogulii!!!
Ceea ce avem a desprinde printre aceste randuri este ca Justitia este oarba, dar are un auz dezvoltat si o gura sparta si cine stie sa o maguleasca are a profita de pe urma ei. Cu toate astea sa nu omitem din vedere un fapt: luati aminte domnule presedinte de ce i s-a intamplat lui Nastase cand nu a mai avut puterea - un scandal, o matusa, un dosar, si in final lipsire totala de capital politic, deci fiti mai circumspect caci orbii sunt foarte razbunatori odata ce nu mai au nimic de castigat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu