Search:

luni, 15 iunie 2009

Pensula fermecata

Am citit putin mai devreme cateva postari de pe blogurile unor oameni "foarte importanti" de la noi din tara. Ma ustura cortexul, nu altceva. Daca ii vezi cum sunt ei de umani pe blog, de fotogenici pe sticla, de acizi si totodata curati fiecare in parte intr-o dezbatere intre contracandidati incepi sa crezi versurile de la Parazitii, caci ei au dubla(cel putin) personalitate si o dezvolta pe-a treia acum.
Totusi as vrea sa punctez un lucru; multi dintre ei sunt extrem de capabili, doar ca ei inteleg sa utilizeze intr-un mod gresit aceasta capacitate. Ei nu constituie aceeasi comunitate cu noi, nu nu...fiecare pentru el si apoi impartim un pic de firimituri si la pasarici. Pai unul din ei, sustinea ca este dezamagit nevoie mare de felul in care este privit atunci cand intreprinde o actiune caritabila; daca ofera burse pentru copii inseamna ca se foloseste de imaginea lor, daca face o cantină socială rade de oameni pentru ca le da orez fiert, daca infiinteaza o piaţă socială cartofii sunt prea mici. Intrebarea este urmatoarea. Oare de ce pt dl Mogul conteaza foarte mult aceste pareri critice? Cum se face ca sunt atat de multe pareri critice? Ciudat, omul doar vrea sa faca un bine...hmmm...A, stai ca nu e chiar asa. Daca scopul era sa faca un gest omenos si atat, atunci nu mai mergea cu toata televiziunea in spate la deschiderea unei cantine sociale, sau la oferirea unei burse de studii unui elev sarac. Vezi tu, ideea de mediatizare are 2 taisuri: s-ar putea sa se constituie in puterea exemplului demn de urmat, ceea ce este foarte putin probabil, dar s-ar putea sa se interpreteze cum ca iti promovezi imaginea prin acele gesturi. Asa e lumea...rea, deh. Nu ca asta se intentiona in mod direct, e evident ca televiziunea se afla prin zona in mod total intamplator(surpriza...tocmai televiunea pe care, nu domnia sa, nu nu, ci familia o detine) si nu s-a putut debarasa de ea.
Vedeti domnia voastra, societatea noastra nu are un grad de inteligenta pe atat de redus pe cat ati dori dumneavostra sa il aiba, plus de asta nu sunteti singurul care aveti televiziune, mai sunt cativa si au fiecare mare grija sa va "promoveze", stiti cum e. Noi interpretam putin dincolo de fapte si incercam sa vedem interesul din spatele fesului tras pe ochi. O mana de tencuiala pe un bloc cu bulina rosie nu consolideaza fundatia, si la cutremur blocul tot cade.
Morala este urmatoarea: daca folosesti fond de ten pentru a acoperi cosurile, ai macar grija sa nu te filmeze camera de prea aproape ca s-ar putea sa se vada ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu